Holcim

Holcim (Romania) SA face parte din grupul Holcim, unul dintre liderii mondiali in furnizarea de ciment, betoane, agregate (nisip si pietris) si alte servicii conexe.

Compania detine si opereaza doua fabrici de ciment la Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, o retea 18 de statii ecologice de betoane, 5 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali, un terminal de ciment la Bucuresti si unul la Turda.

 

Detalii suplimenatre pe site-ul HOLCIM

 • Ciment Structo Plus 42.5

  Structo® Plus CEM II/B-M (S-LL) 42,5 N este un ciment Portland compozit cu rezistenta initiala uzuala. Principalii constituenti, conform SR EN 197-1:2002, sunt clincherul Portland (K) intre 65 - 79% si un adaos mixt de de zgura granulata de furnal (S) si calcar (LL), ambele insumand 21 - 35%.

  Domenii de utilizare (conform CP 012-1:2007):


  • elemente si structuri monolite din beton simplu si beton armat realizate inclusiv pe perioada de timp friguros (cu luarea masurilor specifice precizate in reglementarile tehnice): fundatii, stâlpi, grinzi, plansee, pereti interiori si exteriori, scari etc.
  • produse prefabricate: elemente de zidarie, pavare, placare etc.
  • sape curente

 • Liant zidarie si tencuiala Tenco

  Tenco® - Liant special pentru lucrari de zidarie si tencuiala
  Tenco® este un liant hidraulic pulverulent, utilizat la prepararea mortarelor de zidarie si tencuiala. Liantul poate fi utilizat si pentru lucrari curente de sape.

  Avantajele oferite de Tenco®:
  - Cu Tenco® se prepara mai usor mortarele. Tenco® este un liant aditivat, nu se mai adauga decat nisip si apa pentru obtinerea de mortar ideal.
  - Aderenta mortarului este superioara, la toate straturile suport.
  - Materialul preparat cu Tenco isi pastreaza foarte bine lucrabilitatea.
  - Tencuiala finala nu mai necesita gletuire, in cazul utilizarii nisipului de pana la 1 mm.
  - Se obtin tencuieli estetice, intr-o gama variata de nuante, prin utilizarea pigmentilor. Recomandam urmarea cu strictete a recomandarilor producatorilor de pigmenti.
  - Cu Tenco® se pot realiza lucrari atat manual cat si mecanizat.

  Domenii de utilizare:
  - Mortare de zidarie (caramida, BCA, blocheti)
  - Mortare de tencuiala (caramida, BCA, beton, polistiren*) - * numai dupa aplicarea adezivului armat cu fibre de sticla.
  - Sape curente

  Atentie!

  Tenco nu se utilizeaza la prepararea betoanelor!
  Prezentare - sac: 40 kg
  Termen valabilitate - 90 zile.