Carmeuse

Carmeuse este lider în producerea varului, cu mai mult de 140 de ani de experienţă în extracţia şi prelucrarea calcarului cu conţinut ridicat de calciu şi a pietrei dolomitice în var şi produse asociate varului pentru clienţii industriali şi comerciali.

Carmeuse este prezentă în aproximativ 90 de locaţii în Europa de Vest (Italia, Belgia, Franţa şi Olanda), Europa Centrală şi de Est (Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Turcia) şi America de Nord (Statele Unite şi Canada) şi Africa (Ghana).

 

Detalii suplimentare pe site-ul CARMEUSE

 

  • VAR HIDRATAT

    Varul a fost utilizat ca agent de legătură. Deşi este mai încet în protecţie până la întărire faţă de mortarul din ciment pur, mortarul de var (sau „bastard”) îşi păstrează avantajul plasticităţii şi astfel se aplică rapid.

    Mai mult decât atât, lucrările de zidărie cu mortar de var prezintă aceeaşi rezistenţă, cu toate acestea este mai impermeabil, mai maleabil şi mai puţin sensibil.

    Varul este utilizat de foarte mult timp ca produs de bază în văruirea pereţilor, datorită unor calităţi ca: rezistenţa la rugină, umiditate şi foc, cât şi datorită caracterului natural alb şi a rolului de dezinfectare. Însă varul este utilizat şi pentru a obţine pigmenţi de alb, cum ar fi albul satinat (White Satin).